Кравець Тимофій Мефодійович
Кравець
Тимофій
Мефодійович

История солдата

Кравець Тимофій Мефодіович Мій дідусь, Кравець Тимофій Мефодійович, прожив важке, героїчне і дуже коротке життя ( 1920 - 1947 р.) У 1940 році його призвали до лав Радянської Армії у артелерійські війська.А вдома залишилася молода дружина.Счасливу звістку про народження сина солдат отримав вже на фронті, а притиснути його до грудей, які прикра- шали ордена і медалі, зміг лише через довгих, кривавих 6 років. Всю війну пройшов дідусь, був гвардії єфрейтором полкової розвідки, тричі поранениий.Про його героїзм свідчать орден " Червоної Зірки", медалі " За Відвагу", " За перемогу над Германією", гвардійський значок. 31 липня 1946 року по визволеній квітучій землі повертався додому герой- солдат. Але війна залишила в його душі і на тілі глибокі рани. Через рік після перемоги дідуся не стало. Але його життя продовжилося у сині, моєму батькові, його онуках та в наших серцях.