Кравець Степан Лукич
Кравець
Степан
Лукич
лейтенант

История солдата

Кравець Степан Лукич народився 12.12.1914 року. Здобув вищу освіту. Був членом комсомольської організації. В роки Великої Вітчизняної війни воював у піхоті в складі 3 Білоруського фронту брав участь у Сталінградській битві, був членом підпільної організації Ленінського району міста Дніпропетровська. Приймав учать у звільнені рідного міста, Білорусії, Литви, Східної Німеччини, Китаю. Із спогадів Степана Лукича: «… бої в районі Орша – Вітебська. Ділянка прориву була важкою, болтянистою, супротивник закріпляв цей район близько року. До прориву фронта на цій ділянці готувались довго. Прорив здійснили 22.06.1944 року. Спочатку була проведена артпідготовка з усіх видів артилерийських знарядь, це був небувалий за всю війну прорив. Після артпідготовки була випущена зелена ракета і з вигуками «За Батьківщину!», «За Сталіна!» пішли у наступ. Були прорвані 1, 2 і 3 лінії оборони, втрати були великими, але в цей час зліва та справа почали наступати інші армії, що дало великий ефект у просуванні нашої армії до Східної Прусії.» Степана Лукича нагороджено: медалями «За відвагу», «За оборону Сталінграда», «Партизану ВВВ», «За перемогу над Німеччиною», «За перемогу над Японією»

Воинская специальность лейтенант