Кравченко Григорій Тихонович
Кравченко
Григорій
Тихонович

История солдата

Кравченко Григорій Тихонович народився у 1895 році. Навчався в школі, у трьох класовому училищі, яке закінчив з відзнакою і був нагороджений грамотою та книгою «Житіє святих». В 1915 році Григорія Тихоновича призвали до діючої армії «на захист царя та віри православної». В цьому ж році фортецю, в якій служив Григорій Тихонович артилеристом всього 30 днів, здали. 6 серпня 1915 року усіх полонених погнали до Німеччини де він пропрацював 3 роки в різних містах. В 1918 році в Німеччини відбулася революція, після якої полонених почали повертати до Росії. В 1919 році Григорій Тихонович пішов захищати молоду Радянську владу. Він воював з петлюрівцями, поки не захворів на тиф. В 1931 році Григорій Тихонович закінчив педагогічні курси і почав працювати в школі. В 1941 році Григорія Тихоновича призвали на захист Батьківщини, воював під Ленінградом. В 1942 році Григорія Тихоновича було поранено і відправлено в тил на лікування в місто Перм. Григорія Тихоновича нагороджено: медалями «За відвагу», «За бойові заслуги», «За перемогу над Німеччиною».

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"