Краснобаєв Олексій Олександрович
Краснобаєв
Олексій
Олександрович
майор

История солдата

"Краснобаєв Олексій Олександрович, народився 18.11.1919р. у с.Шпури Вітебської обл. У 1939р. пішов до армії, служив у Запорізькій обл. ,де зустрів початок війни 1941р.З перших днів війни був зв’язківцем,потім командиром відділення зв’язку у 18 окремому зенітному дивізіоні. У лютому 1945р. був поранений, після шпиталю повернувся до своєї частини. Нагороджений орденами та медалями: «За бойові заслуги»,»За відвагу», «Вітчизняної війны ІІступеня», «За оборону Кавказу», медаллю т.Жукова, медалями до ювілеїв Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945рр.Після Перемоги до 1951 р. служив у армії. З 1951р. працював у шахтах м. Свердловська Луганської обл. За сумлінну працю нагороджений орденами Трудового Червоного Прапора Жовтневої революції, Знаком Пошани, орденами «Шахтарська слава» І,ІІ,ІІІ ступеню. У 1969рр. отримав звання « Почесний шахтар». У 1980р. вийшов на пенсію і переїхав з сім’єю до Москви. У 1999р. після смерті дружини переїхав до доньки Сало Л.О.(вчитель зарубіжної літератури НВК №51)у м.Дніпропетровськ .Жив у неї за адресою вул.Богданова б.1,кВ.77. Помер у 2005р. Залишив багато спогадів."

Страница солдата создана "Бессмертный полк - Днепропетровск"