Кириченко Іван Михайлович
Кириченко
Іван

История солдата

Кириченко Іван Михайлович 1912 р.н. народився у с. Копані, Васильківського району, Дніпропетровської області. До війни працював по ремонту доріг. На війну пішов 27 червня 1941. Був направлений в Одесу. Брав участь у боях за місто Одеса. При відступі до м. Миколаєву був поранений, втратив палець. У 1943 році потрапив на Курську Дугу, де був важко поранений осколком у голову. За участь у боях під Курською дугою був нагороджений орденом Червоної зірки. Після 7-ми місячного лікування в госпіталі м. Куйбишева знову був відправлений на фронт. Брав участь у боях за Білорусь, Польщу, звільненні Варшави. Нагороджений медаллю за відвагу. Знову був поранений. Після одужання, під командуванням Жукова приймав участь у боях за Берлін. У вересні 1945 р. був демобілізований. Нагороджений 7-ма бойовими медалями та 2-ма орденами Червоної Зірки.

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"