Казмірчук Сергій Мефодійович
Казмірчук
Сергій
Мефодійович

История солдата

Казмірчук Сергій Мефодійович 1921 р. с.Долинівка, Кіровоградської обл. Гайворонського р-н У квітні 1941року мого прадідуся Сергія призвали до лав Червоної армії. Всього 2 місяці прийшлося носити мирний військовий одяг прадідусеві. А далі… Грізний червень 1941 року покликав захищати рідну землю. Початок липня 1941року. Важкі бої точилися на підступах до станції Ідріца Псковської обл..Станція була окупована ворогом. 14 липня 1941року вночі разом з двома товаришами прадідусь пішов у розвідку. Були передані цінні дані про наступ та плани ворога. Адже це вузлова станція. Після бою було звільнено 1000 населених пунктів. І більше їх ніхто не бачив. Багато тайн зберігає земля, озера, болота ст.Ідріци. В її історії є хвилюючі хвилини, які дійшли до наших днів. Гордість переповнює мене за нашого дідуся, який не дозволив нікому топтати свою землю. Мені дуже жаль,що він навіки залишився лежати у тім грізнім 41-м, у холодному болоті псковської землі. В честь воїнів – визволителів у 2010 році споруджено пам’ятник Вірш присвячений героям, які ні кроку не відступали назад, а вмирали смертю хоробрих. Его фамилии никто не знал, Он только что из окруженья вышел, И сразу в бой. И это все… со связкою гранат Он бросился под танк, взорвав махину… Кому писать, что к матери назад Уже не суждено вернуться сыну? Я не припомню черт его лица, Но был он молод и вконец уставши Обидно знать – герой ведь! – что бойца Зачислят в списки «без вести пропавших»

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"