Кашицький Альбін Дем'янович
Кашицький
Альбін
Дем'янович

История солдата

Для запобігання захопленню ворогом промислового устаткування, Державний комітет оборони у липні запропонував евакуювати промислові підприємства правобережжя Дніпропетровської області.6 серпня 1941р.почалося відправлення в східні райони СРСР устаткування дніпропетровських заводів.У першу чергу відправлено ешелони з верстатами заводів ім.Г.І. Петровського та ім.В.І. Леніна. Серед машиністів, які виконували цю роботу був і Кашицький Альбін Дем'янович. Один з останніх ешелонів він не встиг вивести з лінії фронту. Тому він з помічником прийняли єдине правильне рішення і пустили поїзд під укіс, щоб устаткування з підприємства не отримали загарбники. Самі встигли зістрибнути з поїзда і залишилися живими.Після визволення Дніпропетровська Альбін Дем'янович завозив устаткування на рідне підприємство.