Карплюк Микола Андрійович
Карплюк
Микола
Андрійович
офіцер

История солдата

"Карплюк Микола Андрійович народився її серпня 1923 року в селі Пишів Новоград-Волинського району на Житомирщині. Мешкає Микола Андрійович Карплюк за адресою вулиця Хуліана Гримау, будинок № 3, квартира № 4. Ще змалечку, майже щодня, ми з моєю бабусею зустрічали цього високого стрункого чоловіка з приємною посмішкою на вустах. Коли я подорослішав, бабуся мені розповіла, що це наш відомий Дніпропетровський письменник Микола Андрійович Карплюк. В сімнадцять років він пішов на війну, воював у складі 181 дивізії Першого Українського фронту, приймав участь у визволенні Волині, польських міст Любліна, Сандомира, Ченстохова. Нагороджений бойовими медалями. Після закінчення Великої Вітчизняної війни він працював в редакціях районних газет в Івано-Франківській та Ровенській областях, був директором та художнім керівником Ковельського районного Будинку культури, вчителем, редактором Дніпропетровського обласного книжкового видавництва, головним редактором Дніпропетровської студії телебачення. Був на творчій роботі. Закінчив Дніпропетровський державний університет та Вищі літературні курси при Літінституті імені О. М. Горького. Учасник Великої Вітчизняної війни. Нагороджений медалями. Прозаїк, автор повістей «Осінні ночі», «Ганка»; романів «Гіркий мед», «Сніги». Делегат декількох з'їздів письменників України. Член Союзу письменників СРСР з 1958 року."

Страница солдата создана "Бессмертный полк - Днепропетровск"