Калашников Григорій Якимович
Калашников
Григорій
Якимович

История солдата

Старшина зв’язку 177-го гвардійського стрілецького полку 60 гвардійської Павлоградської Червонопрапорної ордена Суворова стрілецької дивізії. КалашниковГригорій Якимович 1912року народження служив у лавах збройних сил з 1941 по 1945 рік. Перший бій прийняв 26 червня 1941 року під станцією Шепетівка. З боями прийшов до міста Києва, брав участь в обороні Києва. 13 серпня 1941 року мого дідуся було поранено біля села Чабани, госпіталізовано в м. Артемівськ Сталінської області (нині Донецька обл.) Після одужання командування направило бійця до м. Дніпропетровська, де він продовжив воювати в складі 177-го гвардійського стрілецького полку 60-гвардійської стрілецької дивізії. В складі цієї дивізії Калашник Г.Я. пройшов шлях від Станграда до Берліна, визволяючи Росію, Україну, Молдавію , Польщу, Німеччину. На рахунку – велика кількість міст, у визволенні яких він брав участь. За безсмертний подвиг солдата нагороджено орденом «Червоної зірки», медалями «За оборону Києва», « За бойові заслуги», «За взяття Варшави», «За взяття Берліна», «За перемогу над Німеччиною» та інші. Мій дідусь визволяв рідний край- Томаківщину від фашистів, де велися жорстокі бої в районі сіл Катьощино- Мирове-Володимирівка-Семенівка-Чумаки-Китайгородка, штурмував Томасівську «Сапун-гору»- висоту 93,6, брав участь у форсуванні Дніпра. Пішов герой із життя в 1998 році.