Холопов Антон Васильович
Холопов
Антон
Васильович
Майор

История солдата

Війну почав курсантом військово-медичного училища, яке закінчив у 1942 році. На фронт потрапив у червні 1942 року, ставши військовим фельдшером окремого винищувального протитанкового дивізіону 45 мм гармат 62-ої окремої стрілкової бригади. Приймав участь у бойових діях на Кавказі з 2 по 27 вересня 1942р. недалеко від м. Моздок. Був поранений і евакуйований в госпіталь. Після видужування в 261 стрілковій дивізії фельдшером з 20 грудня 1942р. по 15 квітня 1943р. Потім його направили на Північно-Кавказький фронт, на якому він пробув до грудня 1943р., а з грудня 1943р. по 19 лютого 1945 року на 2-му Українському фронті на посаді військового фельдшера 20 окремого відновлювального залізничого батальйону. Останні дні війни провів на військовій Дунайській флотилії військовим фельдшером окремої дивізії катерних електро-магнітних тральщиків. Приймав участь у бойовому знищенні мін до 20 травня 1946 року, тобто, рік після закінчення війни. Влад Гаман КЗО "СЗШ № 16" 2-А клас

Воинская специальность Майор