Хасаншин Ахметша  Хасаншинович
Хасаншин
Ахметша

Хасаншинович

История солдата

Бабам 1926нчы елның 14 мартында Иске Чәбья авылында туган. 1943елда ул фронтка китә.Каты сугышларда катнашып ул Германиягә хәтле барып җитә.1945елның февраль аенда уң күкрәгенә каты яралана,озак госпитальләрдә ята.Ул сугыштан 1948нче елда кайта. Ул сугышта катнашканы өчен медальләр белән бүләкләнә. Сугыштан кайткач, шул авылның Маһинур исемле кызга өйләнә. Аларның алты  балалары була. Минем бабайның белмәгән һөнәре булмый. Ләкин, аның  сугышта алган яралары эзсез югалмаган, 1969 нчы елда бабаебыз мәңгегә бу дөньядан китә.  Без бабаебызның истәлегенә мәңге тап төшермәбез.

внучка Мустафина Илюза

Бабам 1926нчы елның 14 мартында Иске Чәбья авылында туган. 1943елда ул фронтка китә.Каты сугышларда катнашып ул Германиягә хәтле барып җитә.1945елның февраль аенда уң күкрәгенә каты яралана,озак госпитальләрдә ята.Ул сугыштан 1948нче елда кайта. Ул сугышта катнашканы өчен медальләр белән бүләкләнә. Сугыштан кайткач, шул авылның Маһинур исемле кызга өйләнә. Аларның алты балалары була. Минем бабайның белмәгән һөнәре булмый. Ләкин, аның сугышта алган яралары эзсез югалмаган, 1969 нчы елда бабаебыз мәңгегә бу дөньядан китә. Без бабаебызның истәлегенә мәңге тап төшермәбез.