Гурін Антон Петрович
Гурін
Антон

История солдата

Антон Петрович Гурін, пройшов шляхами війни від початку і до її закінчення. Перед війною він закінчив військове училище і став лейтенантом. Коли почалася війна, йому виповнилося 24 роки. Антон Петрович воював під керівництвом К.Г.Жукова, був начальником дивізіону і брав участь у бою під Сталінградом, захищав Москву, воював під Прагою, брав Берлін. На стіні Рейхстагу є і його підпис. Був комендантом німецького міста Потсдам. За відвагу і мужність, які проявив за роки війни, Гурін Антон Петрович нагороджений двома орденами Бойового Червоного Прапора, орденами Великої Вітчизняної війни І і ІІ ступеня і багатьма медалями. Він – Почесний громадянин міст Ленінграда і Москви. Після війни працював директором школи у селі Петріківка Дніпропетровської області. Помер Гурін Антон Петрович у вісімдесятирічному віці.