Губаренко Василь Никифорович
Губаренко
Василь
Никифорович

История солдата

Про події 1943р, я дізналась із розповідей моїх рідних: дідуся-Дмитренко Архипа Петровича, бабусі-Ірини Купріянівни, мами-Євдокії Архипівни,бабусі-Інни,та свого батька Губарненко Федора Никифоровича. Влітку 1943р,йшли запеклі бої за визволення Лівобережної України,і коли німецьке німецьке командування перейшло до оборони,вони відступили на правий берег і там був збудований «східний вал» Коли у вересні місяці німецькі війська відступили,мого дядька Губеренко Василя Никифоровича було призвано доЧервоної Армії.Він народився в 1925р,він до війни закінчив березанівську восьмирічну школу 116,і навчався в Фабрично заводському училищі. Їх забирали з дому і шеренгами вели в сторону р.Дніпро в район сш114.Їм ще не встигли видати форму. В жовтні місяці дядько Василь загинув в селищі Сугаківка.Похоронку бабуся отримала,що він загинув при форсуванні Дніпра. Після війни рідні розшукували могилу де він похоронений,але пошук нічого не дав. Тільки в 1968р ми дізнались,що він перезахоронений в братську могилу по вул Передовій парк Т.Г.Шевченка

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"