Готвянський Андрій Ілліч
Готвянський
Андрій
Ілліч

История солдата

Мій прадід Готвянський Андрій Ілліч, офіцер, майор запасу Радянської Армії. Коли розпочалася Велика Вітчизняна війна, Готвянський Андрій Ілліч служив у лавах Радянської Армії, був кадровим офіцером. Із перших і до останніх днів брав безпосередню участь у боях. Його бойові заслуги високо оцінила Батьківщина. Він нагороджений орденами й медалями. Два ордена Червоного бойового прапора, медалі «За відвагу» та «Вітчизняної війни» говорять самі за себе. Не кожен боєць мав медалі «За оборону Москви», «За оборону Ленінграда», «За бойові заслуги», «За перемогу над Німеччиною», «Гвардії СРСР». Красуються на військовому кітелі, який є сьогодні реліквією для всієї нашої сім’ї, нагороди, отримані дідусем у післявоєнні роки. Це – ювілейні медалі «20 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні», «30 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні», «40 років Перемоги у Великій Вітчизняній війні», «В честь 30-річниці Радянської Армії і Флоту», «60 років Збройних Сил СРСР» та медаль «За доблесний труд». Після закінчення Великої Вітчизняної війни дідусь продовжував служити в Радянській Армії, йому довелося охороняти разом із військами союзників в’язницю, в якій знаходилися військові злочинці…