Горбатюк Олександр Якович
Горбатюк
Олександр
Якович

История солдата

Горбатюк Олександр Якович народився 21 вересня 1907 року в селі Тина Кам’янець-Подільської області. До війни працював на Трубопрокатному заводі імені Леніна помічником коваля. Під час Великої Вітчизняної війни воював на І Далекосхідному фронті червоноармійцем. Був призваний на війну після звільнення Дніпропетровська. Мав поранення в бою під Софіївкою. З війни запам’ятався такий випадок. В полі під Софіївкою Олександр лежав в окопі з товаришем. З-за куща перекотиполя в Олександра стріляв снайпер. Олександр отримав поранення в ногу, а його товариш застрелив снайпера. На кінець війни мав військове звання рядового. Був нагороджений медаллю «За Перемогу над Німеччиною в Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.» (М №0415818 від 23.02.1946 р.). Помер 15 травня 1975 року. Записано зі слів внука Лободи Семена Семеновича.

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"