Гнутіков Михайло Павлович
Гнутіков
Михайло

История солдата

Гнутіков Михайло Павлович народився 17.11.1922р. у Росії Брянської області. В липні 1941 року був зарахований курсантом Курської окружної школи артелерійської розвідки. По закінченні воював в діючій армії Північно-Західного фронту під містом Ржев. Потім навчався в Дніпропетровському артелерійському училищі. Вересень 1943 року - командував взводом управління артелерійської батареї у складі артполку, який був резервом Верховного Головнокомандування; брав участь у визволенні Магдалинівського району Дніпропетровської області та у форсуванні Дніпра. Наприкінці 1944 року брав участь в боях а Дунай, за що у 22 роки був нагороджений "Орденом Червоної Зірки". У складі 3-го Українського фронту визволяв народи Румунії, Болгарії, Угорщини, Югославії. День Перемоги зустрів в австралійському місті Грац. Був нагороджений медалями "За звільнення Белграда", "За бойові заслуги", "Орденом Вітчизняної війни". 1956 рік - звільненя в запас. 1958 рік - праця в Магдалинівському райвіськоматі. 28.04.1998р.- пішов з життя.