Гелла Лев Львович
Гелла
Лев
Львович
Старший лейтенант

История солдата

Лев Львович старшим лейтенантом воював на Пушкарівському плацдармі, брав участь у штурмі Верхньодніпровська. У складі 57 армії визволяв Миколаїв і Одесу, Молдавію і Румунію, Болгарію й Австрію. Війна для нього закінчилась в Альпах. Через два роки армію розформують, але армійська служба Гелли продовжиться аж до 1960 року. Нині на грудях бувалого фронтовика, крім орденів Вітчизняної війни I та II ступенів, ще є орден Богдана Хмельницького, 2 – Червоної Зірки, 2 медалі «За бойові заслуги», а ще «іменні» - за оборону Москви та Сталінграда, визволення Бєлграда, Будапешта, Відня. Знявши погони, Лев Львович, маючи інженерну освіту й великий досвід, працював на будівництві нафтопроводу «Дружба», аміакопроводів і газопроводів у Тюмені, Саратові, Архангельську й Харкові.

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"

Воинская специальность Старший лейтенант