Галаган-Горбачова Софія Луківна
Галаган-Горбачова
Софія
Луківна
медробітник

История солдата

"Учасник Дніпропетровського підпілля.Їх підпільній групі встановленна меморіальна дошка у 1 інфекційній лікарні. Вона була медробітником.Процюючи у лікарні,рятувала наших поранених,військовополоненних.Разом із своею групою лікували поранених,забезпечували їх документами і переводили через лінію фронту.Пораненним ставили діагноз особливо небезпечних інфекцій,що викликають смерть.Німці боялися цих інфекцій і не контролювали вивіз тіл на спалювання. Під прикриттям померлих,вони вивозили живих солдат. Забезпечували їх одягом,документами. Врятувала 120 чоловік,багато з них пам`ятали її і писали їй вдячні листи до її смерті. За її вклад у перемогу, Софія Луківна відзначена у книзі "Медики Дніпропетровська у роки війни", одна з глав цієї книги присвячена їй. У інфекційній лікарні є стенд "Медики-герої війни" на якому є фото Софії Луківни. ЇЇ прізвище занесено до книги слави Дніпропетровська. Після війни працювала медиком у 1 інфекційній лікарні. Померла у 1991 році."

Страница солдата создана "Бессмертный Полк - Днепропетровск