Федоров  Иван  Парфирьевич
Федоров

Парфирьевич
Майор

История солдата

Федоров Іван Парфирійович (майор морських прикордонних військ ) Народився 28 березня 1917 року в Дніпропетровській області, с.Татарочка Синельниківського району. З 14 років навчався та працював на заводі ім.Артема у м. Дніпропетровськ. З 1937 року служив у морських прикордонних військах. 22 червня 1941 з лав Радянської армії був призваний на фронт. Брав участь у визволенні м.Севастополь та Краснодарського Краю. Був декілька разів поранений. Нагороджений багатьма орденами за військові заслуги ( «Перемога», Вітчизняної війни, Червоної Зірки, Слави ) та медалями («За оборону Севастополя», «За відвагу», «За бойові заслуги») Після закінчення війни навчався у Московській Воєнній академії. В 1946 році повернувся на Батьківщину та працював старшим майстром на заводі ім.Артема. Помер 24 травня 1999 року.

Воинская специальность Майор