ДРУЖКОВСЬКИЙ ЄВГЕН АНДРІЙОВИЧ
ДРУЖКОВСЬКИЙ
ЄВГЕН
АНДРІЙОВИЧ

История солдата

"ДРУЖКОВСЬКИЙ ЄВГЕН АНДРІЙОВИЧ (1923-1980) Дружковський Євген Андрійович народився 18 жовтня 1923 р. в м. Могілев, Білорусія. В 1932 р. переїхав з батьками до Дніпропетровська. Восени 1942 року був призваний до лав Червоної армії. Служив рядовим 393 артилерійського полку. Воював на Ленінградському фронті. Визволяв міста Ленінград, Виборг. Двічі був поранений: у квітні 1943 року та у березні 1944. При визволенні м. Паланга втратив ногу, внаслідок чого був визнаний інвалідом і демобілізований. За бойові заслуги був нагороджений орденом Вітчизняної війни II ступеню, медаллю «За відвагу»., багатьма ювілейними медалями до річниць Перемоги. В мирний час працював на заводі «Світлофор». Помер від застарілих ран в травні 1980 року."

Страница солдата создана "Бессмертный Полк - Днепропетровск"