Давидов Віктор Миколайович
Давидов
Віктор
Миколайович
рядовий

История солдата

"Давидов Віктор Миколайович народився 1932 року у с.Шолохове. Коли прийшла війна, усі дорослі чоловіки пішли на фронт. Діти ходили до школи, допомогали колхозу. Голодували, бо все віддавали на фронт, але вірили, що скоро прийде перемога. Коли село захопили німці, вони розмістились у хатах мешканців. Віті було десять років, але він все пам’ятає. Доводилося ловити байбаків, збирати ягоди, корінці, трави. Місцеві жителі допомагали партизанам, розповідаючи їм про німців. Не було дня, щоб когось не повішали чи розстріляли. Фашисти знущалися над місцевими дівчатами. Небагато з місцевих жителів дожили до щасливих днів, коли село звільнила Червона армія. Як згадує Віктор Миколайович, загинуло багато радянських солдат, більшість місцевих жителів втратило своїх рідних та близьких. Вічна пам’ять тим, хто загинув в ім'я миру та спокою на землі!"

Страница солдата создана "Бессмертный полк - Днепропетровск"