Даниленко Василь Григорович
Даниленко
Василь
Григорович

История солдата

Брав безпосередню участь у бойових діях - з 08.08.1945 року по 03.09.1945 року у складі 999 стрілкового полку. Спогади ветерана: Один солдат стояв на бойовому посту, а потім покинувши його втік в Японію. В нашій частині була піднята тривога. Мене разом з товаришем відправили на пошуки втікача. Переправили нас через кордон і ми пішли по японській території. Зайшли в перше селище і в закусочній побачили втікача. Підкрались до нього, зв’язали і понесли до кордону. Йти було дуже важко. Погода була погана, йшов дощ, і його краплі важко падали і тут же замерзали, віяв пронизливий вітер. З великими труднощами дійшли ми до кордону, а потім нас уже чекали наші бійці. Втікача, як зрадника Батьківщини, розстріляли. А нам з другом за проведення цієї операції була винесена подяка перед всім полком.