Буткевич Леонід Йосипович
Буткевич
Леонід
Йосипович
рядовий

История солдата

"Буткевич Леонід Йосипович народився 7 березня 1924 року в Харківській області в селі Олексіївка в родині селян. Він закінчив сьомий клас, коли почалась війна. У 1942 році Леоніда разом з іншими хлопцями з його села угнали до Німеччини. Вони працювали на газовому коксовому заводі у місті Дрездені. Вигружали вагони з вугіллям, жили у літньому театрі, у просторій залі - 300 чоловік. Годували остарбайтерів один раз на день брюквою та хлібом з тирсою. У Німеччині Леонід прожив три роки. У 1945 році наші війська звільнили Леоніда разом з іншими. Після звільнення Леонід потрапив у військову частину, воював в Німеччині, брав Берлін. Після закінчення війни був направлений до полкової школи сержантів, закінчив її. П'ять років служив в Радянській Армії, потім був демобілізований. У 1950 році переїхав до Дніпропетровську, працював на заводі ім. Петровського. Одружений, має двох дітей, онуків."

Страница солдата создана «Бессмертный Полк – Днепропетровск»