Бугаєць  Микола Григорович
Бугаєць

Микола
Григорович

История солдата

Народився в селі №27 Івановського району Оренбурзької області, чоловік вчительки нашої школи, Мєсєврєнко Ольги Степанівни. До армії його призвали в 1939 році, служив в Монголії. За наказом Сталіна, частину солдат з Монголії переправили в товарних вагонах на фронт у зв’язку з тим, що на початку війни було багато солдат убито і треба було поповнення. Під Києвом був поранений і відправлений в шпиталь на лікування в м. Саратов . Після того, як його комісували, працював воєнруком в Новоюласипській середній школі Іванівського району Оренбурзької області. В 1954 році після переїзду до м. Дніпропетровська працював охоронцем на Придніпровській залізниці. Мав нагороди, серед яких: орден Вітчизняної війни II ступеня, медаль «За Перемогу над Німеччиною», медаль « Захиснику Вітчизни», ювілейні медалі.