Брижник Іван Демянович
Брижник
Іван
Демянович

История солдата

Брижник Іван Демянович народився 16.07.1920 р. у селянській родині у с. Ковалівка , Полтавської області .У сімї було 6 синів . У Полтаві закінчив ремісниче училище, потім - льотне училище . З перших днів війни - військовий льотчик . Маєнагороди : Орден Червоного прапора , 2 ордени Червоної зірки , медалі - "За відвагу" , "За взяття Будапешта " , "За взяття Праги" , "За перемогу над Німеччиною " . Всього - 12 медалей . Був штурманом полку , старшим штурманом . До 1961 року служив у рядахРадянськоїї Армії . Служив в одному полку з Іваном Кожедубом , героєм Радянського Союзу .Старший син Іван пропав безвісти у Громадянську війну , і новонародженого молодшого сина також назвали Іваном . А старший син невдовзі повернувся . Так і жили у родині два Івпни - найстарший і наймолодший .