Братчік Сергій Григорович
Братчік
Сергій
Григорович

История солдата

Сергій Григорович пройшов всю Велику Відчизняну війну,мав багато нагород - медалів за відвагу, геройство. Він народився на Київщині, с. Ставище, Ставищанського району там і застала його війна. Фашисти увійшли в село, зганяли всю молодь в приміщення школи, щоб вивести на роботу в Німеччину. Туди попав і Сергій Григорович, він мріяв втікти і в цьому йому допомогла його сестра. Вона в хлібині принесла мотузку і коли поліцаї спали, він прив'язав мотузку до вікна і втік по цій мотузці. Потім пішов на фронт, воював в противотанковому загоні з 1941-1944 рр. В 1944р. біля озера Балатон ( Угорщина ) Сергій Григорович був тяжко поранений, непритомний і його відкинули щоб поховати, але один з солдатів побачив, що він дихає. 8 місяців його лікували у госпіталі, вийшов він інвалідом 2-гої ступені. Після війни він був ветеренарним лікарем, все життя працював рятуючи тварин і людей. Прожив 85 років ( 1921р.-2007р. ).