Бородін Олександр Григорович
Бородін
Олександр
Григорович

История солдата

Мій прадідусь Бородін Олександр Григорович народився 24 вересня 1907 року в Екатерінославськой губернії (нині м. Дніпропетровськ) Трудова діяльність починається з 17 років на металургійних заводах Екатерінославля. З часом він стає висококваліфікованим фахівцем металургійної промишленості. З 12 серпня 1941 року за наказом Наркомату брав безпосередню участь в проектуванні найважливіших об'єктів Кузнецого металургійного комбінату (у Сибіру). У 1943 році відразу ж після розгрому фашистських військ під Сталінградом Бородін А.Г. у складі Сталінградської філії Гипромеза бере активну участь у відновленні заводу "Червоний Жовтень" З 1947 року і до відходу на пенсію по 1983 працював в інституті "Укргипромез" м. Дніпропетровська. Мій прадідусь кавалер Ордена Леніна і семи медалей, а також Лауреат Премії Ради Міністрів Союзу РСР. Помер 23 травня 1987 року.