Бобков Дмитро Данилович
Бобков
Дмитро
Данилович
командир

История солдата

Герої другої відчізняної Я хотів би розповісти про свого прадіда Бобкова Дмитра Даниловича народівся він у 1896р. у селі «Хотія» на Брянщині. У 1913р. одружився, у 1915р. був призваний до ланів царськой армії брав участь у 1 світовій війні, брав участь у громодянській війні, був командиром 3 роти 23-го полка, командиром кулеметного взвода 1-ої роти 3-го батальйону військ «ВЧК». У 1922р. Дмитрій демобілізувався і повернувся до сім ї. Потім будував мости (був клепальщиком), будував Азотний завод у Дніпродзержинску, і залишився там працювати. Під час Вітчизняної війни – воював на Дніпропетровщині. Загинув 26 жовтня 1942 рока. Його старшого сина Івана у 1939р прикликали до червоної армії там його застала війна. Він був ворошиловскім стрілком. Приймав участь у параді на червоній площі у Москві, звідти – прямо на фронт. У 1941р він воював під Москвою, Сталінградом, Курском, пріймав участь у визволені України, Польші. Загинув у 1944р. Другий мій прадід Олексій був танкистом, був важко поранений на Курській дугі і загинув від ран, похований в м. Тулі.

Воинская специальность командир