Бобер Станіслав Антонович
Бобер
Станіслав
Антонович

История солдата

Мій прадід,Бобер Станіслав Антонович 1900р. народження,був солдатом Великої Вітчизняної війни. На початку війни він був лісником,жив у Житомирській області. За рішенням районного військового комітету був залишений в тилу ворога для допомоги партизанському з`єднанню під керівництвом Сидора Ковпака. Він був провідником,бо знав як свої п`ять пальців житомирські ліси і болота. У 1943 році,після звільнення Житомирщини від німецько-фашистських загарбників,був зарахований рядовим до 160 Червонопрапорної стрілецької дивізії 1 Українського фронту. Брав участь у Львівсько-Сандомирській операції,Сандомирсько-Силезькій наступальній операції. Прошов з полком пішки всю Польщу. Його часто посилали у розвідку. У Берліні він був поранений в груди. Лікувався в госпіталі. Повернувся з війни додому у червні 1945р. Нагороджений 7 медалями. Я пишаюся тим,що у мене був мужній прадідусь. Стріжак Сергій учень 8-А класу КЗО СС ЗШ № 142 міста Дніпропетровська