Берлянд  Ганна Василівна
Берлянд

Ганна
Василівна

История солдата

Народилася в м. Беже Церблянцької області. Вчилася в педагогічному училищі в м. Бугульма (ТАТАРСТАН). Була покликана в армію в 1943р., у той час вона працювала в дитячому садку. На фронті була командиром зв'язку. Під час війни Ганна Василівна познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком Берляндом Яковом Абрамовичем, він був командиром полку. Розписалися вони в жовтні 1945 року після перемоги над фашистськими загарбниками. Після закінчення війни (у серпні 1945г.) їм дали вказівку їхати до України і запропонували вибрати місто. Вони вибрали Дніпропетровськ. Після переїзду Ганна Василівна працювала в дитячому саду №58. Незабаром у них народився син Олександр. Військову службу проходив на Кавказі. Закінчив економічний факультет (помер в 2009 році). Трохи пізніше народився син Михайло. Він вчився в СШ №82 м. Дніпропетровська (с 1962г. по 1963г.) Служив старшим сержантом в Середній Азії. Вчився в будівельній академії на інженера – електрика