Барський Степан Леонтійович
Барський
Степан
Леонтійович

История солдата

Барський Степан Леонтійович народився 22 лютого 1924 року у місті Антюбінск, Казахстан. Під час голодомору у 1932 році пішки, на волах батьки та їх четверо дітей добрались до України, село Ісаєво, Одеської області, де мешкали їх родичі. У 1941 році союзниця Німеччини Румунія окупувала цей край і до 1943 року територія знаходилась під їх владою. У 1943 році територію визволили радянські війська і звідси, разом з наступаючими військами почався фронтовий шлях Барського С.Л.. Воював молодший сержант на III Українському фронті, 57 армії, 19 стрелкової девізії, 132 окремий противотанковий дивізіон, визволяючи Україну, Молдову, Європу. Перемогу зустрів біля Праги. Нагороджений медаллю "За відвагу", медаллю Ушакова "За заслуги", орденом Вітчізняної війни IIступеню. Додому повернувся у 1947 році. Помер 23.02.2011 році у м. Дніпропетровську.