Барсегяна Артема Артемовича
Барсегяна
Артема
Артемовича

История солдата

Народився віну 1920 роців Азербайджані, село Нагірний Джагір. В 1939 році у віці 19 років був призваний до лав Радянської армії. Службу ніс у місті Сімферополі у Одеському військовому окрузі. 22 червня 1941 року його дивізія стояла у Сімферополі на Сапун горі. 22 червня 1941 року німці почали бомбити місто Сімферополь, а їх девізію перекинули на захист міста Одеси. Два тижні вони відбивали німецькі атаки та захищали місто Одесу, але сили були нерівні і їхній дивізії прийшлось відступати. Після чого у складі 53 армії почали відступати в бік міста Керчі. В ході боїв 53 армія була розбита німецькими загарбниками. Ті війська, які залишилися, пішли до Севастополя в складі двадцять п'ятої Чапаєвської дивізії. В Чапаєвській дивізії він служив в тиловому забезпеченні. В маї 1942 року їх перекинули на захист Кубані. Потім стояли вони на захисті Кавказа. Потім їх дивізія почала наступати в сторону Криму, де були німці, щоб визволити його, а саме Севастополь і Керч. Їх дивізію висадили як десант, і в ході боїв вони визволили Севастополь. Потім почали вони наступати в сторону Молдавії, Угорщини, Румунії, Чехословаччини, але уже в складі Приморської армії Четвертого Українського Фронту, яким командував генерал Петров.

Воинская специальность Сержант