Бакеркін Леонід Васильович
Бакеркін
Леонід
Васильович
старшина

История солдата

"Кожного року навесні приходить до нас світле і радісне свято - День Перемоги. Ось уже минає 68 рік з того часу, як пролунали залпи салютів на честь перемоги над ворогом у Великій Вітчизняній війні. Все менше залишається ветеранів-учасників бойових дій, для яких слово війна - незагойна рана. День Перемоги болем відгукується в серці, бо не має, мабуть, жодної української сім'ї , якої б не торкнулася війна, хто б не втратив в тому пеклі близьку людину. В ім'я миру та щастя Батьківщини,наші воїни готові були йти на смерть, щоб рідна земля не була під владою фашистів. Мій прадід, Бакеркін Леонід Васильович, теж брав участь у цій війні. Від народився 22 листопада 1920 року у Брянській області на хуторі Холмецкій в сім'ї робітника. До війни навчався в школі, далі був покликаний на строкову службу до лав Радянської армії. Там він оволодів спеціальністю стрілка-радиста. З перших днів війни він приймав участь у бойових діях у складі льотного полку. Під час напруженого бою літак підбили і мій прадід був поранений. Він довго лікувався у шпиталі. Після видужання Леонід Васильович продовжував воювати у складі полку «Нормадії-Неман» завідуючим складом горючс-мастильних матеріалів. Під час війни уся його сім'я приймала участь у партизанському русі. Його мати і дві сестри були розстріляні фашистами. Кінець війни зустрінув в австрійському місті Відні. Має такі нагороди: 1. Нагороджений орденом «Червоної Зірки» 2. Медаль «За отвагу» 4. Медаль «За взяття Відня» і всі ювілейні медалі. Після війни Леонід Васильович разом з товаришами по службі прибув до міста Дніпропетровськ на будівництво південного машинобудівного заводу. Він здобув середньо-технІчну освіту і працював на заводі спочатку слюсарем-інструментальником, далі бригадиром. Був секретарем партійної організації цеху. Бакеркін Леонід Васильович помер у березні 2008 року Багато років сплило з часу закінчення Великої Вітчизняної війни, та ми маємо пам'ятати , якою ціною була здобута перемога і бути вдячними пращурам, своїм предкам."

Страница солдата создана "Бессмертный полк - Днепропетровск"