Баглай Дмитрий Никифорович
Баглай
Никифорович

История солдата

Мій прадід Баглай Дмитро Нікіфорович (1914-1994) Дмитро Нікіфорович народився в с. Чумаки Томаківського району Запорізької області, в сім'ї запорізьких казаків. Вчився на робітфаку (робочий факультет). Навчався у Л.І.Брежнєва, потім вступив до Транспортного інституту. Після закінчення послали працювати на Далекий Схід охороняти КВЖД (китайська військова залізниця). Був начальником охорони. КВЖД- це булла стратегічна дорога. Ця дорога булла єдиним зв'язком з Китаєм. Було кілька диверсій, хотіли підірвати дорогу, але дорогу так і не підірвалі.Було одне поранення в ногу. За охорону залізниці отримав орден "Почесного залізничника". Війна з німцями закінчилася, потім наша армія перемогла японців. У 1953 році, коли Сталін Й.В. помер, Дмитра Нікіфоровича послали працювати на цілинні землі на 8 років, піднімати цілину.Там трапився повінь і Дмитру Нікіфоровичу вручили медаль за порятунок потопаючих. Працював директором МТС (машина ремонтна станція) і РТС (ремонтна транспортна станція). Був головою колгоспу. С 1937-1961 жив на далекому Сході. Потім з родиною переїхав в Україну. Помер у Дніпропетровську в 1994 році. Баглай Марина 8-а клас , СЗШ 140

Страница солдата создана "Бессмертный Полк - Днепропетровск"