Бабенко Олексій Васильович
Бабенко
Олексій
Васильович

История солдата

Бабенко Олексій Васильович народився 14 липня 1927 року в місті Дніпропетровськ. Під час Великої Вітчизняної війни воював на І Далекосхідному фронті у складі 5-ої армії 63-ої дивізії 226-го полку рядовим. З листопада 1944 року по червень 1945 року – стрілець 49-го Стрілецького полку. Брав участь у війні з Японією з 9 серпня по 3 вересня 1945 року. На кінець війни мав військове звання сержанта. З червня 1945 року по січень 1946 року був стрільцем 631-го Стрілецького полку, з січня 1946 року по жовтень 1948 року – 226-го Стрілецького полку. З жовтня 1948 року по лютий 1949 року – командир відділення, а з лютого 1949 року по березень 1951 року – заступник командира взводу того ж 226-го Стрілецького полку. Спогади: «В діях Радянської Армії спостерігалась неорганізованість. Була слабка взаємодія авіації і сухопутних військ, кидали бомби на своїх. Дуже вразила мужність воїнів, які вибирали смерть в противагу полону», - згадував ветеран. Має такі нагороди: орден Вітчизняної війни ІІ ст., орден «За мужність», медаль Жукова, медалі «За Перемогу над Японією», «За Перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.», медаллю «Захиснику Вітчизни», численні ювілейні медалі. Після війни працював на металургійному заводі імені Петровського в цеху водопостачання, виконуючим обов’язки змінного майстра. Записано зі слів Бабенка Олексія Васильовича. Виконавець: син Бабенко Володимир Олексійович.

Страница солдата создана "Бессмертный Полк-Днепропетровск"

Воинская специальность Сержант