АНДРІЄНКО ДМИТРО ТРОХИМОВИЧ
АНДРІЄНКО
ДМИТРО
ТРОХИМОВИЧ
старший лейтенант

История солдата

"НАРОДИВСЯ У 1920 РОЦІ В С. ДИКІВКА КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ, П'ЯТОЮ НАЙМЕНШОЮ ДИТИНОЮ. У 18 РОКІВ ПІШОВ ДО АРМІЇ. НА ТОЙ ЧАС СЛУЖИЛИ 3 РОКИ, ТОМУ КОЛИ ПОЧАЛАСЯ ВЕЛИКА ВІТЧИЗНЯНА ВІЙНА МІЙ ПРАДІДУСЬ БУВ ОДНИМ З ПЕРШИХ, ХТО СТАВ НА ЗАХИСТ НАШОЇ ВІТЧИЗНИ. ВСЮ ВІЙНУ ВІН ПРОСЛУЖИВ У 34 АРТИЛЕРІЙСЬКОМУ ПОЛКУ, ЗАКІНЧИВ ВІЙНУ ЗАСТУПНИКОМ КОМАНДИРА ВЗВОДУ АРТРОЗВІДКИ. ЙОГО ВІЙНА СКІНЧИЛАСЬ В ТРАВНІ 1946 РОКУ, ТОМУ ЩО ЙОГО ПОЛК ВИЗВОЛЯВ ВІД НІМЦІВ КРАЇНИ ЄВРОПИ: АВСТРІЮ, ЧЕХОСЛОВАКІЮ, ПОЛЬЩУ. ДМИТРО ТРОХИМОВИЧ МАВ МЕДАЛІ ЗА МУЖНІСТЬ, ЗА ВІДВАГУ, ЗА ПЕРЕМОГУ НАД ГЕРМАНІЄЮ ТА ОРДЕН ВІТЧИЗНЯНОЇ ВІЙНИ II СТУПЕНЯ. ЙОГО БАТЬКО І СТАРШИЙ БРАТ ЗАГИНУЛИ ПІД ЧАС ВІЙНИ, ЩЕ ОДИН БРАТ ВТРАТИВ НОГУ, ЩЕ ОДИН БРАТ ПОМЕР ПІД ЧАС ГОЛОДОМОРУ 1932-193ЗРР. ДМИТРУ ТРОХИМОВИЧУ ПОЩАСТИЛО, У НЬОГО НЕ БУЛО СЕРЙОЗНИХ ПОРАНЕНЬ, ЛИШЕ КОНТУЗІЯ."

Страница солдата создана "Бессмертный полк - Днепропетровск"