Рыспеков Төлеу Рыспекұлы
Рыспеков
Төлеу
Рыспекұлы
Солдат

История солдата

Наш дед, Рыспеков Толеу Рыспекович, родился в 1924 году, скончался 2004-ом. Ветеран Великой Отечественной войны, ветеран труда. Родился в Нуринском районе, в селе Ивановка( с.Мынбай). В 1943 году был призван Нуринским военным комиссариатом. До конца войны служил 885-м стрелковом полку. Награжден орденом Отечественной войны второй степени медалями «За победу над Германией», «Георгия Жукова», «70 лет вооруженных сил СССР». После войны вернулся в родное село и работал 40 лет главным бухгалтером в селах Жараспай, Донской, Шахтер, Индустриальный. Учил и воспитывал молодое поколение, внес активный вклад в развитие района. Наш дед был очень трудолюбивым и хорошим организатором во всём, был очень дальновидным. В 1986 году вышел на пенсию. За свою трудовую деятельность он достиг много.

Мы, дети, внуки и правнуки, чтим память деда и гордимся им!

Атамыз Рыспеков Төлеу Рыспекұлы 1924 жылы дүниеге келіп, 2004 жылы қайтыс болды. Ұлы Отан соғысының және еңбек ардагері. Қарағанды облысы, Нұра ауданында, Ивановка ауылында туған, қазіргі Мынбай ауылы. ҰОС- на 1943 жылы Нұра әскери комиссариатынан шақырылды. Соғыстың аяғына дейін 885 - атқыштар полкінде азаматтық борышын атқарды. Жауынгерлі ерлігі үшін “ Германияны жеңгені үшін”, “ Георгий Жуков ”  “ Қарулы күштерге 70 жыл ”, көптеген мерекелік медальдармен марапатталған. Соғыстан кейін ауылға қайтып оралып, қатардағы есепшілік жұмыстан бас бухгалтер қызметіне дейін жоғарылды. 40 жыл бойы Жараспай, Донской, Шахтер, Индустриальный ауылдарныда бас бас бухгалтер болып еңбек етті. Өз қызметінде жинаған тәжірибесін жас мамандарға үйретіп, ауданның өркендеуіне көп үлес қосты. Атамыздың өресі биік, өмірге құштарлығы зор, өзгерістерге тез бейімделетін, басқару шешімдерін белсенді қабылдай білетін, мақсатты және танымал тұлға болды.  1986 жылы зейнеткерлікке шықты. Есеп жүйесіндегі еселі еңбегімен жас мамандарды оқытып, тәрбиелеудегі табыстарының нәтижесінде талай мақтау, мәртебеге қол жеткізді. Барлық балалары, немерелері мен шөберелері атамызды мақтан тұтып.

Төлеу атамыз мәңгі-бақи біздің жүрегімізде қалады!

Место рождения село Ивановка Нуринского района Карагандинской области